До какви изводи стигнаха британски и норвежки учени?

Британски и норвежки учени назоваха храните, които предотвратяват появата на стомашно-чревни заболявания, в това число и рак.

Чаят осигурява защита срещу няколко вида рак

Наровете, червените сортове грозде, круши, гъби, леща, соя и зеленият грах са особено ефективни за профилактика на подобни болести, пише Лента, цитирана от БТА.

Иновативна терапия за лечение на доброкачествен тумор на гърдата

Според учените тези храни оказват положително влияние на автофагията (процеса, при който клетката усвоява собствените си вредни компоненти) и предотвратяват развитието на възпалителни процеси в организма.

40% от случаите на рак в САЩ се дължат на наднормено тегло

До изводите си авторите стигнаха, като проучваха причините, влияещи на нормалното протичане на автофагията.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.