Има съмнения, че те са били изнасилвани многократно преди смъртта си

Италианските власти разследват смъртта на 26 момичета, открити във водите на Средиземно море край бреговете на Салерно, предаде Си Ен Ен.

Има съмнения, че тийнейджърките са били изнасилвани многократно преди да починат. Предстои това да бъде установено чрез аутопсия.

Над 200 деца мигранти, спасени през последните дни, пристигнаха в Италия

Смята се, че става дума за бежанки от Нигер и Нигерия, които са потеглили по опасния път от Либия към Европа. 
 
По данни на Би Би Си телата са пристигнали в неделя с испански военен кораб, превозващ 375 мигранти. Труповете на момичетата били на тънка гумена лодка заедно с още 64 души. Тя била наполовина потънала. Самите спасители описват мрачна сцена: оцелелите, които едвам се крепят върху останките от плавателния съд, докато телата на момичетата (на възраст 14-18 години) плават около тях. 

ЕС дава още 4 млн. евро на Сърбия в помощ на бежанците

Според италиански медии женските тела били държани в хладилна част на военния кораб, който по-рано е оказал помощ на оцелелите мигранти. 

Повечето от 375-те оцелели, докарани в Салерно, са африканци от Субсахарска Африка, от Нигерия, Сенегал, Гана, Гамбия и Судан, съобщава ежедневникът La Repubblica. Сред тях са 90 жени - осем от тях бременни - и 52 деца. На борда е имало и някои либийски мъже и жени.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си