По-късно той се извини, но не подаде оставка

"Вярвам в извинението на Иво Христов и не виждам никаква причина той да се оттегли от парламента", заяви неговият колега от БСП Александър Симов за "Здравей, България".  

Преди два дни депутатът Христов определи 80% от българите като "дебилни" и заяви, че без Червената армия българските евреи не биха били спасени. По-късно той се извини, но не подаде оставка, въпреки че думите му взривиха социалните мрежи и политическите редици.

Симов призна, че думите на Христов не си нито подходящи, нито верни. Но изтъкна, те са дошли във връзка с нещо по-значимо, а именно - оскверняването на Паметника на Съветската армия. 

"Това е чутовен скандал. А начинът, по който Христов поднесе извинението си, беше цинизъм", смята депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. 

„Позицията на Захарова (говорителката на руското МВнР) не дойде от нищо. Върху паметника на Съветската армия се появи антисемитски надпис. Той нараняваше чувствата на българските евреи. Големият въпрос е кой си позволява постоянно да осквернява паметника”, контрира Симов. 

Трябва ли Иво Христов да напусне парламента, гласувайте в нашата анкета ТУК, а цялото му изказване гледайте във видеото, думата "дебилни" той използва около 15-тата минута: 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.