Поставиха море от кръстове с макове в памет на хилядите, платили с живота си в името на страната

За поредна година поставиха кръстове с макове в Уестминстърското абатство в Лондон в знак на почит към загиналите във военна служба за страната.

На събитието присъства и принц Хари, който също постави дървени кръстове в памет на неизвестни британски войници от Първата и Втората световна война. Той се срещна и с някои от ветераните, които също отдадоха почит на загиналите. Тяхната памет бе почетена с 2-минутно мълчание.

СНИМКИ ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

Принц Хари наскоро напусна армията след служба. Някои от присъстващите му благодариха за защитата на страната в ролята му на пилот на хеликоптер по време на обиколките си в Афганистан.

Принцът спря да разговаря с 6-годишно дете, чийто чичо е убит в Афганистан през декември 2008 г., когато бунтовници нападат базата им. Малчуганът с гордост носеше медалите на чичо си и баретата му.

Всеки ноември Британският кралски легион прави море от кръстове с червени макове в знак на почит към онези, които са платили с живота си в името на страната. За първи път това се прави през 1928 г. и се превръща в традиция, която продължава с десетилетия. Всеки кръст носи лично послание на някой, който е загубил близък във военната служба за Великобритания.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.