През септември авиопревозвачът отмени 20 000 полета

Авиокомпанията „Ryanair”  ще увеличи броя на пряко наетите пилоти и ще назначи още персонал по силата на нова програма за подобряване на мениджмънта. Това се посочва в документ, достъп до който е получила Агенция „Ройтерс”, съобщава БТА.

През септември превозвачът отмени 20 000 полета за периода до края на март 2018 г., твърдейки, че мярката се предприема заради проблеми с графиците за отпуски и дежурства. Тогава от компанията заявиха, че не са останали достатъчно пилоти на разположение, за да се лети без големи закъснения.

"Ryanair" отмени още полети, засягат и България (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Раздадени бяха компенсации, след като 700 000 клиенти бяха засегнати от анулирането на полетите. 

„Ryanair” , най-голямата по брой на пътниците авиокомпания в Европа, обеща на летците да подобри заплащането и условията им на труд.

До петък близо 20 от общо 86 центъра на компанията са гласували в подкрепа на сделката за заплатите. Редица обекти, включително най-големият център на лондонското летище "Станстед", обаче са отхвърлили офертата на работодателя.

СЛЕД ХАОСА С ПОЛЕТИТЕ: Уволниха директор в „Ryanair”

Някои пилоти използват септемврийските проблеми, за да оказват натиск за още по-добри условия и създаване на общоевропейски представителен орган, тъй като авиокомпанията не признава синдикатите.

Според новата управленска програма през ноември ще бъдат предложени договори на 180 втори пилоти, а през декември - на още 300.

Компанията посочва също, че тази година е наела 1040 летци, като новоназначените са получили по-добро възнаграждение. Очаква се до март на работа да бъдат взети още 400 души.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.