Освен това дамите без кавалер са общителни, докато омъжените са потопени изцяло в семейния живот

Процентът на самотните жени, които са доволни от статуса си, превишава аналогичния показател при мъжете, съобщи "Лента", цитирана от БТА. 

Какво да заличим от живота си, за да сме по-щастливи (ГАЛЕРИЯ)

Резултатите от анкета на маркетинговата фирма "Минтел" сочат, че 61 на сто от самотните жени са удовлетворени от личния си живот и не се стремят да имат продължителни връзки, включително съпружески. Изследването разкрива, че делът на доволните от самотата си мъже е далеч по-малък - 49%.

Учени установиха коя е главната съставка на щастието

Освен това 75 на сто от интервюираните жени заявили, че през последната година не са се стремили да имат надеждна връзка. Сред мъжете този показател също е по-нисък - 65 на сто. Тенденцията е особено ярко изразена сред хората над 45-годишна възраст.

По думите на Емили Гранди от университета на Есекс, подобно поведение може да се обясни с това, че пълноценното отношение изисква от жените значително повече усилия, отколкото от мъжете.

Доказаха защо е полезно да спрем за миг и да помиришем розите

"Жените продължават да вършват повече работа вкъщи - те готвят, грижат се за дома и имат по-големи емоционални загуби", коментира Емили Гранди от университета на Есекс.

Гранди допълни, че самотните жени са общителни, докато омъжените са потопени изцяло в семейния живот.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари. 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес