Това заяви лидерът на БСП, след като беше отстранена от днешното пленарно заседание

"Няма да ме спрат по този начин, каквото и да правят ще продължавам да им казвам истината в очите. Няма нищо по-недемократично и безумно от това, което току-що се случи". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като беше отстранена от днешното пленарно заседание, информира БГНЕС.

Тя обясни, че колегата й Антон Кутев е бил отстранен, защото е помолил Димитър Главчев да възстанови микрофоните, за да може Нинова да си довърши декларацията.

"След като няколко пъти бяха отправени заплахи към журналисти за това, което правят и говорят, стигнахме до следващата стъпка - заплаха и отстраняване на опозицията за това, че говори", заяви Корнелия Нинова.

Отстраниха Корнелия Нинова от заседанието на парламента

"Няма да ме спрат по този начин, каквото и да правят, ще продължавам да им казвам истината в очите. Тези хора рушат държавността, правовия ред, съсипват институцията, която ще я има много години след нас. Дано по-достойни хора да влязат тук, за да бъде България нормална", каза още Нинова.

От своя страна депутатът от БСП Антон Кутев беше категоричен, че Димитър Главчев не може да остане председател на НС, защото видимо не си сдържа нервите.

"Не разбрах защо ме отстраниха, най-вероятно, защото поисках оставката на председателя на НС. Не беше необходимо това днес. Не можеш да вземеш думата на председател на ПГ, която чете декларация, защото нещо ти се е сторило. В това, което говори Корнелия Нинова, нямаше никакво основание за това тя да бъде спряна. Искам да имаме нормално работещ парламент, а с председател като Главчев приличаме на украински", коментира Кутев. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.