В последните седмици имаше съзнателни опити за търсене на провокация, смята председателят на НС на ГЕРБ

"Димитър Главчев подаде оставката си, воден единствено от националния интерес и истинския парламентаризъм". Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Ние от ГЕРБ не желаем да има дискредитиране на българската институция парламент, не желаем да има лични нападки от тази трибуна към когото и да било", добави Цветанов.

И благодари на Главчев, че е организирал извънреден председателски съвет, на който присъства и Бойко Борисов.

"В последните седмици имаше съзнателни опити за търсене на провокация. Решението на Главчев да освободи от пленарно заседание лидера на БСП Корнелия Нинова създаде усещането, че днешното мнозинство се старае да потиска или ограничава възможността за свободата, която имат депутатите от българската опозиция", заяви Цветанов, като изтъкна, че мнозинството не е искало Главчев да подава оставка, но са се съобразили с желанието на опозицията.  

Същевременно той се обърна с благодарности към бившия вече председател на НС: „Ти сложи страната пред всичко друго”.

Припомняме, че преди два дни Главчев отстрани лидера на БСП от заседание на Народното събрание. Той видя обидно поведение към министър-председателя в четена от Нинова декларация. С отстраняване за две заседания беше наказан съпартиецът й Антон Кутев, който "скочи" да я защитава. 

В четвъртък от БСП обявиха, че няма да участват в заседанията на парламента, докато Главчев не подаде оставка. Това не е прецедент - първото искане за оставка на Димитър Главчев влезе в пленарната зала преди шест месеца.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.