Талантливият дует разказва за емоцията X Factor пред Цветелина Шенева за вестник “24 часа”

Виктория и Марио са млади, влюбени и талантливи, а покрай участието им в новия сезон на X Factor все повече хора виждат какъв хубав дует са и на сцената, и в живота. Но невероятната им музикалната симбиоза като дует можеше да остане скрита за публиката.В самото начало, на предварителните кастинги за шоуто, Марио Николов и Виктория Ангелова се явяват като самостоятелни изпълнители. Докато от екипа разговарят с него - питат го с кого е дошъл, той сам обяснява, че тук е и неговата приятелка, която също ще се пробва. Защо не се явите като дует, предлагат от предаването. А след време, когато им се обаждат, за да кажат, че са одобрени, вече е сигурно - те ще пеят не по отделно, а здедно на голямата сцена.

По темата

Марио и Виктория се познават от съвсем малки - от деца пеят заедно в хор "Дунавски вълни" и са близки приятели, а от 4 години са двойка. Тя е родом от Русе. Още 6-годишна започва да свири на пиано, а в 5-и клас влиза в музикалното училище в града, в което завършвай 12-и клас. "От първи клас съм в хор "Дунавски вълни". В него, освен че се научихме да пеем вярно и на гласове, срещнахме много истински приятели, а и обиколихме доста конкурси и фестивали", разказва Виктория. Всъщност цялото семейство на Виктория е музикално - майка й свири на цигулка, баща й - на китара. Те я подтикват и тя да тръгне по този път. "Сега работата им не е свързана с музиката, но те продължават да се занимават с нея - понякога ги канят да свирят на откриването на изложби например", разказва Виктория. Марио е роден в Тутракан, но живее с родителите си в село на 20 км от града. Когато майка му и баща му се развеждат, той се мести при баба си и дядо си в Русе, където първо ходи на детска градина, а после и на училище. От малък той рисува хубаво, а покрай сестра си попада в русенския хор. "Госпожата каза на сестра ми да ме заведе при нея, за да види дали и аз мога да пея. Оказа се, че съм достатъчно музикален", усмихва се Марио. От 3 години той свири и на китара.

Когато завършват средното си образование, двамата се чудят накъде да поемат. Заминават за Германия, където живеят майката и бащата на Виктория, и там продължават да се занимават с музика. Покрай познати на родителите на Виктория ги канят на различни участия. Оказва се, че германците много обичат българска музика и дори молят двамата млади певци да им изпълняват български народни песни. Така на откриването на немски изложби звучат "Вечерай, Радо", "Бре, Петрунко", "Лудо младо", "Кавал свири" с китара, цигулка и на триглас - с Марио, Виктория и с нейната сестра. "Учихме и немски песни, но всеки път, преди да запеем, ни казваха: Дайте сега и онази -българската. А после ни разпитваха как се превеждат", казват те. Още докато са в Германия, решават да се пробват в X Factor, а инициатор за участието им е Виктория. Тя от години следи предаването, но все не събира смелост да се яви в него.

Един ден двамата се возят в метрото в Хамбург. "Марио, аз ще се запиша в "X Фактор". Ти не искаш ли да дойдеш с мен?", пита го Виктория. Той никога не е помислял за това, но и не иска да се разделят. След едноминутно обмисляне той бързо отговаря: Защо пък не - това ще е голямо приключение. "Сега сме си голяма подкрепа. Напрежението е наистина голямо, но затова сме дошли - да се научим на нови неща. И се надявам да продължим напред”, казва младата певица.

Те отдавна са намерили баланса в отношенията си - ако тя е по-доминантната, то той е по-романтичният от двамата. Често й прави изненади без повод -или ще й остави бележки с мило послание, ще й запише видео, или ще й подари нещо, което сам е направил. Засега и двамата не мислят за сватба - още им е рано. Дори преди началото на концертите на живо тя го предупреждава да не си и помисля да пада на коляно и да й предлага да се омъжи за него на сцената. "В никакъв случай", смее се Виктория.

Какво още разкрива Виктория и Марио за себе си и живота си, четете в материала на Цветелина Шенева във вестник “24 часа”.

Не пропускайте изпълненията на талантливия дует на концертите на X Factor в неделя от 20.00 ч. по NOVA.

Актуални новини за X Factor ще откриете на уебсайта на шоуто, както и на Facebook страницата на предаването. Целите епизоди на музикално шоу №1 може да гледате в NOVA PLAY, a най-интересните моменти и изпълненията на участниците да следите във VBOX7.com.