Местната власт е осъдена да плаща за непоискани услуги

Сметките на Община Кюстендил могат да бъдат запорирани заради дългове към фирми. Оказва се, че градът е осъден да плати на строителни фирми около 500 000 лева. Кметът обаче твърди, че е не е поръчвал дейностите, за които му искат парите. Вчера той се обърна към институциите за помощ.

АБСУРД: Длъжник на "Топлофикация"-София заради чиновническа грешка

Годината е 2009-а. Две строителни фирми се налага да направят ремонт на път в общината заради възникнало наводнение. Кметът обаче твърди, че не искал услугите им.

Намалиха правата на частните съдебни изпълнители

„След наводнението през 2009 година, имаше незабавна реакция от страна на държавата. Комисията по бедствия и аварии осигурява средства, възлага целия контрол на областния управител. Той, с писмо до нас посочи фирмите, които трябва да бъдат изпълнители. В договора изрично сме посочили клаузи, че всичко надработено е за сметка на изпълнителя. Едва 8 месеца след приключване на дейностите, фирмите започват да претендират за дейности по конкретен участък, които са надработили. Дотогава не сме имали никаква комуникация с фирмите. Никой не ни е уведомил, че ще се правят допълнителни дейности”, заяви за „Здравей, България” кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Как да защитим правата си при телефонен тормоз от колектори?

„Чака ни тежка зима и ако ни запорират сметките с половин милион лева, за нас ще бъде изключително трудно. Но няма как нашите съграждани да заплащат пари за неща, които ние не сме поръчвали”, категоричен е кметът Паунов.

Създават фонд, който ще спасява болниците пред фалит

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.