В 26-ото издание на турнира "Venice Cup" участваха повече от 1700 състезатели

Златен медал спечелиха българските състезатели по олимпийско карате на грандиозния международен турнир във Венеция, информира БГНЕС.

В категория 54 кг кумите Ивана Каменова грабна титлата, без да остави съмнение в своето превъзходство. Световната вицешампионка записа пет победи, за да стане безапелационна победителка.

Два сребърни медала за България на младежкото Световно по карате

В дисциплината ката категория 47 кг Василия Романова победи в първите три кръга и отстъпи в четвъртия пред представителката на Япония с 1:4, а в дисциплината кумите Моника Илиева остана на косъм от медалите – тя изигра пет мача, като загуби на полуфинал, а след това и в двубоя за бронза от каратистки на Австрия.

Националите ни по карате киокушин спечелиха 13 медала в Беларус

В 26-ото издание на турнира "Venice Cup" участваха повече от 1700 състезатели от над 20 държави в дисциплините ката и кумите. От следващата година тази надпревара, заедно със състезанията в София и в Канкун (Мексико) ще оформят Световната младежка лига по олимпийско карате, от която младите ни каратеки ще събират точки за ранглистата на WKF (Световна карате федерация).

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.