Детската реанимация се нуждае от жизненоважна апаратура

Църквата събира пари за „Пирогов”. Защо се наложи спешната болница да търси помощ от Софийската митрополия?

Всяка година през детската операционна на „Пирогов” минават около 3500 малки пациенти. За някои от тях битката за живот е особено тежка.

„Кървенето е една от основните причини за летален изход при нас, съответно ранното разпознаване е изключително важно”, обяснява доц. д-р Румяна Андонова, началник на отделението по детска анестезиология, УМБАЛСМ „Пирогов”.

За да овладеят силния кръвоизлив лекарите трябва да знаят каква е причината за него. За да не работят повече със затворени очи, медиците от детската реанимация на Пирогов се нуждаят от специален апарат.

„Нашата реакция ще е много по-точна и бърза, тъй като ние за 10 минути ще имаме резултат и много по-точно кажем да установим със  спрем животозастрашаващото кървене”, споделя още доц. д-р Румяна Андонова, началник на отделението по детска анестезиология, УМБАЛСМ „Пирогов”.

Цената на апарата за диагностика е близо 46 000 лв., но болницата не разполага с тях. Затова помолили за помощ Софийската митрополия.

A църквата без да се колебае откликва на зова за помощ на лекарите от Пирогов. Целта е парите за апаратурата да се съберат до Коледа. Всеки, който иска да дари средства може да го направи на банковата сметка на софийската епархия.

„Каквото трябва, ще направим. Важното е едно - децата на България да са здрави и бъдещето на тая страна да е подсигурено по някакъв начин”, отец Ангел от Софийската епархия.

Митрополията за втори път организира кампания за закупуване на болнична апаратура.

„Това е може би най-голямата радост на духовника - виждайки радостта на тези, които ще работят и най-важното спасяването на човешкия живот”, добавя отец Ангел от Софийската епархия.

Човешки живот вече е бил спасяван с подобна апаратура, но тя била назаем. Затова и лекарите от „Пирогов” сега се надяват на своето коледно чудо.  

Ако искате да помогнете и Вие, можете да изпратите дарение на следната сметка: 

СОФИЙСКА МИТРОПОЛИЯ - адрес България, ПК София 1000, ул. „Цар Калоян“ 7.

БАНКОВА СМЕТКА:
СИБАНК ЕАД
IBAN: BG95BUIB98885000036301
BIC: BUIBBGSF

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.