Нивата на реките в района на столицата намаляват

Високи подпочвени води затрудниха движението от София към "Калотина" - по бул. "Европа".  Ситуацията вече се нормализира, а движението е възстановено. 

Тази нощ екипите на Столична община са реагирали на общо 22 сигнала, свързани с лошото време. Почиства се от паднали камъни по велоалеята в Панчарево. Екипите проверяват и проходимостта на шахтите по Южната дъга, бул. „Цариградско шосе“, бул. „Българи“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, пътни участъци в район „Витоша“.

Със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова е разпоредено на районите кметове да организират постоянно наблюдение на нивата на язовирите, реките и критичните участъци в столицата.

До момента са направени 3 обхода на всички реки и язовири. Обстановката в район „Нови Искър“ след обилните дъждове се нормализира. Надградена е дигата на река Какач при с. Кубратово. Продължава контролираното източване на язовирите „Мърчаево“, „Мрамор“ и „Суходол“. Нивата им се наблюдават постоянно. Към момента няма нарушени диги, проводимостта на реките е осигурена, а нивата им се понижават. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.