Какво е да се посветиш на болка, от която си се спасил?

Какво е да се посветиш на болка, от която си се спасил? Тиана Калеева е едно от децата на „Българската Коледа”. Животът й става възможен след две сърдечни операции в ранна възраст. Днес младата жена е част от "Българската Коледа". За сбъднатото чудо на живота разказва екип на Новините на NOVA. 

По темата

В Националната кардиологична болница Тиана се връща за първи път след 12 години.

„Чувството е прекрасно и се надявам, че има много други хора, които могат да го потвърдят като мен”, споделя момичето.

Всяка седмица детската реанимация осъмва с нови пациенти. Всички те са деца на „Българската Коледа”, защото ги лекуват с техника, дарена от хората.

Излекуваното сърце на Тиана е едно от хилядите. Днес сбъднатото чудо на „Българската Коледа” на свой ред посвещава времето и усилията си на благотворителната инициатива. В тон с мотото за 2018-а, че веднъж спасени, децата имат нужда от продължаваща подкрепа.

Сега Тиана работи в администрацията на президента. Тя се занимава с регистрите на болниците, дарени с животоспасяваща апаратура, и на децата – всяко със своята съдба.

Готова е да приема обаждания от сутрин до вечер и да жужи неуморно с папките. Надява се да има по-малко отчаяни родители и все повече дарители. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.