Досегашният заместник-главен прокурор беше единственият кандидат за поста

Борислав Сарафов встъпи в длъжност като директор на Националната следствена служба. Досегашният заместник-главен прокурор беше единственият кандидат за поста.

ОЧАКВАНО: Борислав Сарафов е новият директор на Следствието

Номинацията му идва от главния прокурор. Изборът му беше с пълно мнозинство. Сарафов обяви, че ще повиши натовареността на следствието и ще организира конкурси за запълване на празните щатни бройки за следователи.

„Надявам се, че Националното следствие ще заеме достойно място сред институциите в нашата страна. Разчитам на колегите, тъй като с това не мога да се справя сам. Може да разчитате на институционална подкрепа”. Това заяви при встъпването си в длъжност като директор на НСлС Борислав Сарафов, предаде БГНЕС.

„Тази служба е моята служба, така че не може да се говори за закриване на Националното следствие. Целта е да възстановим имиджа на службата и да заеме своето достойно място и като че ли позагубен в годините авторитет”, добави Сарафов.

Той съобщи, че в 14 часа в сряда 14 ч. ще свика общо събрание в НСлС, за да бъдат обсъдени приоритетите в дейността на службата, натовареността, „да чуя вашите идеи по отношение на ръководството и развитието, и преструктуриране на отделите на службата”, каза Сарафов.

Той представи заместниците си -  Магдален Маринов и Илияна Петкова и Ивелина Христова, която и сега е следовател в НСлС.

Главният прокурор увери, че Сарафов ще има пълната му подкрепа да осъществи промени в състава на следствието.

„Ръководството на прокуратурата има амбицията да увеличи още до края на тази година натоварването на прокуратурата”, добави Цацаров. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.