Почетният лидер на ДПС обясни, че инициативата по исканата оставка на кабинета е излишна

Вот на недоверие срещу правителството ще има. Без значение, дали със или без подписите на ДПС. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. От левицата имат намерение да внесат искането си за вот на недоверие на 17 януари 2018 година. 

Поводът - снощното обръщение на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, в което той определи инициативата по исканата оставка на кабинета за излишна и дори опасна. Независимо от думите на Доган. 

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов определи изявлението на Ахмед Доган като "висока оценка за днешното управление". 

От ГЕРБ категорично отхвърлиха подозренията в таен пазарлък за съвместно управление с ДПС, за внезапната подкрепа на Доган си обясниха с висока политическа култура и поставяне на националния интерес над всичко. "Ахмед Доган показва, че когато има важни цели за страната ни, може да изрази позиция в подкрепа на стабилността", коментира Цветанов. 

"Фактът, че и почетният лидер на ДПС декларира, че това правителство няма алтернатива, показва, че и в тази партия, която най-крайно ни критикува, има хора, и то умни хора, които мислят правилно", коментира вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Илюстрация на сложното положение в ДПС по свой си начин направи и Валери Симеонов. "Вече 7 месеца партията неистово иска вот на недоверие, претендира за сваляне на кабинета. Излиза така нареченият Ахмед Доган, който аз не съм сигурен, че е същият. Той може да е подменен този човек. Той между другото не излиза често. Може да са го сменили", коментира Симеонов.  Националистите категорично отхвърлиха твърденията за разрив в управлението. 

От ДПС запазиха мълчание по темата. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.