Диана Петкова е внесла граждаски иск в размер на 50 000 лв.

Ново дело започва срещу шведския турист Ралф Сундберг, който изрита камериерка в Слънчев бряг на 3 юни, съобщи "24 часа".

Пострадалата Диана Петкова вече е внесла граждаски иск в размер на 50 000 лв. за нанесени неимуществени вреди.

Процедурата е задействана на 21 декември, предстои в първите работни дни на новата година документите да бъдат изпратени в Швеция.

Делото срещу Ралф Сундберг ще се гледа в родината му, обясни адвокатът на камериерката Станко Кралев от Бургаската адвокатска колегия.

„Да, адвокатът внесе жалбата преди дни. Не се отказах, защото наказанието, което получи Сундберг в България, бе обидно за мен. Една глоба от 4500 лв., която за него е нищо. Накрая той си тръгна с чисто съдебно досие, сякаш нищо не се е случило, а моят кошмар продължава и едва ли някога ще мога да изтрия нанесения ритник от съзнанието си“, сподели пред "24 часа" пострадалата Диана Петкова.

Тя беше изритана в главата на 3 юни, а на 26 септември Ралф Сундберг бе освободен от наказателна отговорност и глобен от районния съд в Несебър.

До този парадокс се стигна заради чистото съдебно минало на шведа, квалификацията на нанесения ритник като "лека телесна повреда" и липсата на нанесени материлани щети по време на деянието.

Още на следващия ден шведът отлетя за родината, а след като присъдата бу потвърдена и на втора инстанция преведе глобата по банков път. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.