Жилищната сграда се свързала с мрежата, но собствениците не открили партиди

Цял жилищен блок 5 години ползва парно и топла вода, без да плаща. Случаят е от Перник, а от местната „Топлофикация” са хванали измамата едва сега.

„Разбрахме при извършване на инвентаризация на нашите абонати”, заяви Любомир Спасов, директор на „Топлофикация Перник".

Жилищен блок в Перник ползвал 5 години безплатно парно и топла вода

По думите му в дружеството е намерена документация, според която в края на 2011 г. строителна фирма е поискала разрешение да се източи мрежата за присъединяване на блока. Оттам нататък няма никакво движение на нови документи – нито сключени договори, нито откриването на партиди, нито съобщение, че блокът е присъединен.

При инвентаризацията тази година обаче от „Топлофикация” решават да проверят каква е ситуацията с този блок към днешна дата.

„Топлофикация” осъди мъж, който никога не им е бил клиент

„Оказа се, че не пускат наши хора в абонатната станция на блока, за да направят проверка. С термокамера отвън установихме, че в блока има отопление”, заяви Спасов.

От „Топлофикация” са изкопали дупка, за да прекъснат тръбите към блока. В момента все пак се опитват да сключат сделка с живеещите в сградата, за да им станат абонати. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.