Победителките от петия сезон на X Factor влизат в студио с автора и музикален продуцент на супер хита “The Violin Song” – Monoir

След броени дни победителките в петия сезон на X Factor - група 4Magic, заминават за Румъния, където ще работят върху дебютния си сингъл. Момичетата ще влязат в студио заедно със супер успешния музикален продуцент Chris Thrace, по-известен като Monoir. Той стои зад хита “The Violin Song” с фолклорен мотив от “Втора песен за из пътя“ (“Second Song on the Road”) на композитора Николай Кауфман в изпълнение на хор “Мистерията на българските гласове“. През 2016 г. песента оглавяваше официалната еърплей класация у нас за осем поредни седмици, класира се на 6-та позиция в годишния чарт и заемаше челно място в класацията на Shazam в Румъния, България, Турция, Гърция, Кипър, Украйна и други. Към момента видеото на The Violin Song, заснето на българското Черноморие, е с над 60 милиона гледания в YouTube.  

Monoir приема предложението на Вирджиния Рекърдс да работи с 4Magic, след като чува изпълненията им в X Factor. “Когато чух момичетата, бях силно впечатлен, предизвикателство e за мен самия да опитаме нещо заедно, защото наистина вярвам в младите и свежи таланти като тях. А и много харесвам българския фолклор, който е близък до румънския, мисля, че ще се получи интересен проект!“, казва Monoir. Като артист и продуцент той е работил с редица популярни изпълнители, сред които Alexandra Stan, Bianca Linta, Smiley, Costi Ionita, Marius Moga, Deepcentral, Delia и Elena Gheorghe.

“За нас е огромна чест и сме изключително щастливи, че ще запишем първата си песен именно с Monoir! Преди участието ни във формата дори не сме мечтали за подобна възможност. Надяваме се, че с резултата от тази колаборация ще оправдаем доверието на публиката, която ни подкрепяше през цялото време!“, споделят момичетата от първата група победител в X Factor България.

Веднага след завръщането си от Румъния 4Magic ще заснемат и първата си професионална фотосесия, а екипът на Вирджиния Рекърдс ще стартира подготовката на видеоклипа към дебютния им сингъл.

Актуални новини за X Factor ще откриете на уебсайта на шоуто, както и на Facebook страницата на предаването. Целите епизоди на музикално шоу №1 може да гледате в NOVA PLAY, a най-интересните моменти и изпълненията на участниците да следите във VBOX7.com.