Кампанията стартира на 21 януари

Тази неделя, 21 януари, стартира кампанията Национална мрежа за деца "За по-човечно детство", чиято цел е реформа в системата за детско правосъдие, отмяна на Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, действащ от 1958 г., закриване на поправителните интернати и въвеждане на по-съвременни и ефективни наказателни мерки за децата извършители.,

Другата цел на кампанията е създаването на разбиране в обществото, че проблемните деца са деца в риск и най-често постъпките им са вик за помощ, тъй като те са били жертви на насилие, тормоз, неглижиране, живот в крайна бедност и пр. Сегашният закон ги наказва несъразмерно високо, дори по-сурово от възрастните за провинения като бягство от дома, просия или дребни кражби, за които възрастните не носят наказателна отговорност.

Всеки желаещ може да стане част от старта на 21 януари, неделя, от 11.00 ч. в Mall of Sofia, където ще бъде организирано нетрадиционно събитие, което ще даде старт на кампанията на "За по-човечно детско правосъдие".

По време на събитието ще бъде представена игра, наречена "Не ме съди, човече" и ще бъде показано видео със социален експеримент, който Национална мрежа за децата организира с участието на родители.

Вижте повече за събитието ТУК.

NOVA и Нетинфо са медийни партньори на кампанията.