Срокът за ползване на 5% отстъпка от данък сгради и данък МПС е 30 април

От 29 януари, понеделник, собствениците на недвижими имоти в София вече могат да плащат местните си данъци и такси

По темата

Срокът за ползване на 5% отстъпка от данък сгради и данък МПС е 30 април, при условие че дължимите суми бъдат платени наведнъж. За такса битови отпадъци отстъпка не се предвижда.

Задълженията могат да се плащат и на равни вноски, а сроковете са съответно: за данък недвижими имоти и данък МПС - 30 юни, първа вноска, и 31 октомври, втора вноска. За такса битови отпадъци има четири вноски - 30 април, 30 юни, 30 септември и 30 ноември.

Плащането може да се извършва във всеки от данъчните отдели на Столичната община, независимо от адреса на имота или на задълженото лице. Всички каси разполагат с ПОС устройства. Друга възможност за плащане е по банков път или през интернет страницата на Столичната община.

Тази година кампанията за данък МПС в София започна още на 2 януари и столичани имаха един месец повече да ползват отстъпка от 5% за колите си. През януари 2018 г. от този данък в бюджета на столицата са постъпили 3, 65 млн. лв. За сравнение - за същия период на 2017 г. от данък МПС са постъпили 3,18 млн. лв.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.