Очаква се температурите тогава да достигнат до 17-18 градуса

Днес термометрите на места ще показват цели 17-18 градуса. От една страна добра новина, но от друга – златна среда за върлуващия грип. Резките промени в температурите не ни оставят възможност да се климатизираме и имунната ни система отслабва. В тази връзка след поредицата от слънчеви дни, очакваме  застудяване в петък следобед, валежи от дъжд, а в нощта срещу събота и сняг. 

„Топлото време ще продължи до петък. В сряда студен фронт ще премине през България и ще понижи температурите с няколко градуса, след което ни очаква стабилизиране на времето, а в петък температурите могат да достигнат до 17-18 градуса. В петък срещу събота в Западна България ще вали сняг, а в Източна България – дъжд”, заяви в студиото на „Здравей, България” климатологът доц. Георги Рачев.

Рядък троен спектакъл разкрива тайните на лунната повърхност

„Изпращаме много топъл януари месец. Валежите над България са нормални, което е добре за посевите”, каза още доц. Георги Рачев.

Рядкото застъпване на астрономически явления ще има в следващите няколко дни. Супер синя кървава Луна и пълно лунно затъмнение ще наблюдаваме в нощното небе на 31-ви януари. Освен това в другия край на Земята ще се наблюдава пълно слънчево затъмнение.

Повече по темата гледайте във видеото. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес