Шофьорите на таксита от Враца и Монтана се събраха тази сутрин, за да го подкрепят

Десетки шофьори на таксита от Враца и Монтана се събират тази сутрин на протест в подкрепа на свой колега. Той и съпругата му, която също е таксиметров шофьор, бяха намушкани от психично болен клиент с нож.

След този инцидент от миналата година таксиметровите шофьори работят в страх. Решават да излязат на улицата днес заради опасността в затвора да влезе техният колега, а не нападателят.

Беглец от психиатрията намушка таксиметров шофьор

Всичко се случва в село Громшин, където таксиметровият шофьор е трябвало да остави своя клиент. В колата била и съпругата на шофьора, която е и негов колега.

След като направили няколко обиколки на селото, клиентът извадил нож и ги нападнал. За да спаси съпругата си, шофьорът на таксито също извадил нож.

„Таксиметровият шофьор взима кухненския нож, който съпругата му е купила сутринта от пазара, отваря задната врата и нанася удар на нападателя”, обясни Андрей Кръстев, кмет на село Громшин.

Заради прободните рани клиентът е настанен в болница с опасност за живота. А на шофьора на таксито е повдигнато обвинение за опит за убийство, причинено в състояние на афект.

„Този афект съобразно наличните доказателства е провокиран от пострадалия по отношение на самия таксиметров шофьор и на неговата съпруга, което е довело до ответни действия на таксиметровия шофьор”, обясни Лили Илиева от Окръжната прокуратура в Монтана. „Заради това обаче, защото той е нанесъл сериозни удари със значителна сила и е причинил сериозни увреждания и вредоносният резултат е сериозен сам по себе си, поради това и обвинението е насочено по отношение на него и той ще трябва да понесе предвидения в съответния текст от Наказателния текст отговорност”.

Клиентът на таксито все още няма повдигнато обвинение, защото продължава да се води досъдебно производство.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.