Тя има сериозни критики към работата на Комисията за лечение в чужбина

Млада жена съди Министерството на здравеопазването за половин милион лева. Христина Хрисимова обвинява ведомството, че лечението на съпруга й е забавено фатално.

Уволнената шефка на Фонда за лечение на деца нарушавала правилата

Георги Хрисимов имал нужда от спешна белодробна трансплантация в чужбина. Документите, с които Георги кандидатства за лечение във Виена, са подадени през юли 2016-а, а Комисията за лечение в чужбина задвижва процедурата през ноември същата година. 

Георги издъхва два месеца по-късно - през януари 2017 година.  Болният мъж дори не успява да стигне до болницата във Виена.

„За мен причината за фаталния край на съпруга ми е дългият период, в който Комисията за лечение в чужбина разглеждаше подаденото от него заявление за финансиране на белодробна трансплантация”, коментира Христина Хрисимова в студиото на „Здравей, България”. 

"Ако неговият случай беше разгледан като спешен, ако документацията беше разгледана в две заседания и решението беше взето в рамките на един месец, съпругът ми щеше да има поне три месеца, в които да чака подходящ донор", обясни тя. 

Младата жена написа открито писмо до медиите, в което обясни защо е решила да заведе дело срещу министерството. Цялото писмо вижте тук: 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.