Тя играе в повече от 90 театрални постановки

Обичана от поколения българи актриса Стоянка Мутафова празнува 96-тия си рожден ден на сцената. За 50-ти път тя влезе в ролята на столетница в пиесата "Столетие мое" в Сатиричния театър. След края на представлението публиката стана на крака и всички пяха в чест на рожденичката. 

Преди да излезе пред публиката, пред NOVA Стоянка Мутафова призна, че мечтите й са свързани с това да е по-дълго време до детето си. 

Стояна Мутафова е родена на 2 февруари 1922 г. в София. Истинското й име е объркано в един афиш и сега е позната на всички като Стоянка.

ПРЕВЪПЛЪЩЕНИЯТА НА АКТРИСАТА ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА 

Играе в повече от 90 театрални постановки. Популярна с ролите си във филмови и телевизионни продукции като „Големанов“, „Вражалец“, „Милионерът“, „Новогодишна шега“, „Топло“, „Любимец 13“, „Кит“ и други. Известни нейни сценични партньори са Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Апостол Карамитев, Невена Коканова.

Стоянка Мутафова – на турне по морето

Ройтерс: Стоянка Мутафова - "кралицата на българската комедия"

През 2016 г. Стоянка Мутафова осъществи мащабно турне в театрални зали в САЩ, Канада, Германия, Нидерландия, Швейцария и Великобритания. 

Стоянка Мутафова няма да бъде вписана в рекордите на Гинес

Стоянка Мутафова: Българският театър малко се самозабрави

Стоянка Мутафова има три брака. През 1946 г. се жени за първия си съпруг - чешкия режисьор Роберт Роснер, когато е на 23 години, а той – на 51. След брака отиват да живеят във Виена, а после заради неговата работа се преселват в Прага. Там Стоянка Мутафова завършва второ висше образование към театралния отдел на Пражката консерватория.

60 години Сатиричен театър

Сатирата посрещна с бурни аплодисменти вечната Стоянка Мутафова (ВИДЕО)

Вторият ѝ съпруг е Леонид Грубешлиев, по професия журналист и преводач. От него е единствената дъщеря на актрисата – Мария Грубешлиева-Муки. Третият съпруг на Мутафова е актьорът Нейчо Попов. За него тя казва, че е любовта на живота ѝ. За първи път двамата се виждат в Народния театър, където тя започва да работи като актриса, а той е студент във ВИТИЗ.

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО: Стоянка Мутафова от болничната стая

Джон Савидж се снима със Стоянка Мутафова (СНИМКА)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.