Това стана след няколко месеца на положителна тенденция

Паника на Уолстрийт след рекорден спад на Дау Джоунс. Фондовият индекс се срина за по-малко от час с 1500 пункта, след няколко месеца на положителна тенденция. След леко повишаване, последвало срива, до затварянето на борсата Дау Джоунс загуби 4,6 процента. Това е най-големият спад след финансовата криза от септември 2008 г.

Държавни ценни книжа вече могат да се търгуват на фондовата борса

Тази сутрин спад от над 4 процента последва и на борсата в Токио, където индексът "Никей" загуби 929 пунктa, за да стигне до най-ниската стойност от октомври. 

Борсите в Лондон, Франкфурт и Париж също последваха низходящата тенденция и регистрират загуби от 3 на сто.

„Най-невероятното беше, че за всички, които гледаха пред екраните в къщи новините в петък бяха наистина добри. След много години заплатите най-накрая тръгнаха нагоре. По ирония на съдбата, пазарите не обичат повишаване на заплатите, защото това води до покачване на лихвите. А когато лихвите се вдигат, пазарите тръгват надолу”, коментира икономическият анализатор Рана Форухар.

Иронично, но причината за спада са добрите новини за икономиката. Американската иконокима добави 200 хиляди нови работни места през януари, безработицата е 4,1 на на сто и за първи път от години  доходите растат  с близо 3 процента. 
 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.