Въпреки годините натрупан опит, Боян Кондуров не може да свикне с мъката в очите на хората

Живот в огъня! Главен инспектор Боян Кондуров е „Пожарникар на годината” за 2017 година. Той е ръководител на пожарната служба в Благоевград и след 12 години работа, на тържествена церемония в София грабна приза за най-добър огнеборец. 

ПОЖАРНИКАР НА ГОДИНАТА: Наградиха огнеборци, спасили десетки през 2017 г. (ВИДЕО+СНИМКИ)

Повече от 500 произшествия под негово ръководство и много мисии в чужбина стоят зад гърба на най-добрия огнеборец за 2017-а. Пътят на Боян Кондуров до приза е дълъг. Работи в системата от 12 години и противно на очакванията това не е детската му мечта, но вече е смисълът на живота му.

„От една страна, тръпката, когато се качиш в големия червен автомобил и сирената и тръгнеш за произшествие. Има един адреналин, който всички колеги могат да разкажат за него. От друга страна, че нашата работа е такава, че помагаме на хората и може би ни е достатъчно, когато си свършим работата, както трябва, да видим тяхната благодарност в техните очи”, разказа Боян Кондуров.

Той все още помни плахите стъпки в кариерата си. Никога няма да забрави първото си произшествие. Голям пожар в Разложко, когато е новобранец. С времето нещата си идват на мястото и Боян започва да трупа опит с мисии в чужбина - горски пожари и наводнения в Русия, Гърция и Македония, а през изминалата година той и колегите му гасиха големия пожар в Пирин.

Тогава огънят опустоши хиляди декари вековна гора над Кресненското дефиле, а няколко души останаха без покрив. Пожарникари и доброволци се бореха с огъня в продължение на дни.

Въпреки годините натрупан опит Боян Кондуров не може да свикне с мъката в очите на хората, на които e помогнал.

Дори и в свободното си време хобито на Боян е свързано с работата му - колекционира макети на противопожарни пожарни коли и каски. За професията си на огнеборец е категоричен, че без подкрепата на колегите си, не би се справил.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.