Причината е неявяване на един от подсъдимите заради заболяване

Специализираният съд отново не успя да даде ход на делото на източването на Корпоративна търговска банка (КТБ). Причината е заболяване на един от 18-те подсъдими. Така се провали и третият опит делото да тръгне

Бившият изпълнителен директор Георги Христов бил с хронично бъбречно заболяване. Затова съдът назначи съдебно-медицинска експертиза. Нямало необходимите документи, за да е сигурно, че заболяването е причина Христов да не дойде в съда.

Отложиха делото за КТБ

"Единствената причина за отлагането е разболяването на единия подсъдим - същият, както и миналия път. Ние искаме делото да тръгне, това е в интерес на цялата държава. За всички е ясно, че Цветан Василев се укрива. Той не иска да се яви пред българския съд”, заяви наблюдаващият прокурор Иван Гешев.

"Аз не съм внесял обвинителен акт за 18 души. Всичко е възможно, грипно време”, коментира адвокатът на Василев Константин Симеонов.

Припомняме, че в края на януари делото беше отложено за втори път с мотива, че основният подсъдим Цветан Василев е нередовно призован. От властите в Сърбия няма категоричен отговор дали той е получил материалите по делото.

„Да, България” иска президентско вето върху Закона за банковата несъстоятелност

Обвинителният акт, който във всичките му копия е с обем над 210 000 страници, беше внесен от Специализираната прокуратура на 20 юли. Разпитани са повече от 400 свидетели и са изготвени над 90 експертизи от 27 вещи лица.

Четвърти опит да се даде старт на делото ще бъде направен на 27 февруари, когато адвокатите на 18-те подсъдими се готвят да искат прекратяване на делото за присвояването на близо 3 милиарда лева от затворената през юли 2014 г. КТБ. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.