Той прекара няколко години зад решетките заради катастрофа, при която загинаха няколко души

Йосиф Йосифов-Йоско вече е излязъл от затвора, излежавайки 6-годишната си присъда, съобщи пред "24 часа" говорителят на Софийската градска прокуратура Зорница Таскова.

Йоско е напуснал затворническото общежитие в Казичане на 8 февруари тази година. 3 години от наказанието си обаче той прекара в частна болница, където се лекуваше. Медиците там установяват, че затворникът е с 80% инвалидност.

Отмениха предсрочното освобождаване на Йоско

49-годишният мъж беше осъден за катастрофа в столичния кв. “Бояна” през 2011 г. С висока скорост и с 2,6 промила алкохол в кръвта Йоско се заби челно с бронирания си джип във ван. На място загинаха 32-годишният Станислав Михайлов и Димитър Кирчев, на 53 г. Други 2-ма бяха ранени.

6 години затвор за Йосиф Йосифов-Йоско

На 10 февруари 2012 г. състав на Софийския градски съд, оглавяван от съдия Весислава Иванова, осъди Йоско на 8 г. затвор. Апелативните магистрати обаче намалиха наказанието му на 6 г. и върховните го потвърдиха.

Йоско беше осъден на 3 месеца условно след споразумение с прокуратурата и за хулиганство пред култовото столично заведение БИАД. На 15 март 2009 г. към 0,25 ч той се заканва с убийство на охранител с думите: "Искаш ли да те гръмна сега". В ръцете си държи и незаконен "Глог". Освен това се обръща и с обидни думи към другите гардове на дискотеката. От двете присъди на Йоско бе наложено най-тежкото наказание от 6 г. затвор.

Заради това, че е инвалид Йоско работеше зад решетките в Казичене като отговорник за вещеви склад. През ноември миналата година Йоско поиска да бъде пуснат от затвора предсрочно, но Софийският апелативен съд му отказа, тъй като не намери голям на брой доказателства за поправянето му. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.