"С три груби грешки нашите момичета взеха златен медал - нещо, което не се е случвало досега", каза тя

Истински фурор и куп медали за гимнастичките ни в Москва през уикенда - седем медала, два от които златни - за ансамбъла и Боряна Калейн.

Злато за грациите на Световната купа в Москва (СНИМКИ)

„Най-щастлива съм за медалите на Боряна Калейн. Тя беше като една кралица на терена. По време на състезанието и самите руски коментатори не скриха удивлението си и от нея, и от ансамбъла. Отзивът е невероятен”, коментира в „Здравей, България” Илиана Раева, председателят на Българската федерация по художествена гимнастика.

Ансамбълът ни със сребро от многобоя в Москва (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Случи се нещо, което не се е случвало досега. Нашите момичета с три груби грешки взеха златен медал. Положихме изключително усилия да имаме много сложни композиции, които биха могли да се изпълнят от много малко гимнастички в света”, допълни Раева.

Ансамбълът ни по художествена гимнастика - на възстановителен лагер в Поморие

„За мен най-важното беше да променя мисленето на треньори и състезатели в правилната посока. Държавата в момента се грижи страшно много за нас, получаваме много сериозни финанси, но това стана постфактум. За да стигнем до това, минахме през много тежък период, за да докажем, че работим и постигаме успехи”, каза още Илиана Раева.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.