Жена сама се бори ту с влагата, ту с институциите

Жена от Враца се оплака, че вече цял месец къщата й в един от престижните квартали на града е подгизнала от вода. Тя сама се бори ту с влагата, ту с институциите. 

ЗАРАДИ АВАРИЯ: Второ денонощие 5000 семейства от Асеновград нямат вода

Всичко започва от една авария на местното ВиК. Докато сушила къщата си с газово парно и климатик, и то на отворен прозорец, за да съхне, жената забелязала, че стените не само не стават по-сухи, а напротив.

ВиК авария превърна в реки улици в Пловдив (ВИДЕО)

Водата стига до подпорната стена под къщата, която е поддала и застрашава съседна къща. От цепнатините на стената и в момента продължава да се стича вода, която според жената идва отново от затрупания изкоп на ВиК. А той не е бил уплътнен. Молила ги да запечатат улицата с асфалт или бетон, но й било отказано.

АВАРИЯ: 40 000 души без вода във Великотърновско

Пред екип на NOVA обаче от ВиК обещаха да побързат и да го направят в първия ден, в който заработят асфалтовите бази, които все още са зазимени.

До седмица-две във Враца се очаква да влезе в сила нова наредба, която да регламентира именно възстановяването на улиците след аварийно разкопаване. Това задължително вече ще трябва да става в рамките на 30 календарни дни.

ЗА ИЗБРАНИ: Цяло село без вода, само кметицата има (ВИДЕО)

В противен случай общината ще възстановява и парите ще се вземат от гаранциите, които всички оператори ще трябва да депозират в сметката на кметството. Новата наредба ще замени старата, според която за случай като този не са били предвидени нито санкции, нито срокове.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.