Молбата му беше одобрена от Софийския градски съд, прокуратурата протестира

Бизнесменът, който преди три години прегази 6-годишния Петьо, поиска да излезе предсрочно от затвора и молбата му беше уважена от Софийския градски съд. 

Потвърдиха присъдата на убиеца на малкия Петьо от Панагюрище

Инцидентът се случи през пролетта на 2015 г. в Панагюрище. Малкото момче карало колело, когато джипът на Пъков го блъснал с почти 80 км/ч.

Четири години затвор за бизнесмена, убил Петьо

Впоследствие Окръжният съд в Пазарджик осъди виновника на четири години затвор и отнемане на книжката за седем години, а Апелативният съд в Пловдив потвърди присъдата. 

Сега Софийският градски съд го освободи предсрочно пет месеца и 21 дни преди да излежи присъдата си. Адвокатите на Пъков изложиха пред съда доклад, че през целия си четиригодишен  период от изтърпяването на наказанието си той е демонстрирал добро и примерно поведение в затвора, награждаван е многократно за поведението си, освобождаван е в домашен отпуск.

Пъков заяви пред съда, че съжалява за случилото се и ако върне времето назад, би направил всичко, за да избегне тежкия инцидент.

От Софийската градска прокуратура съобщиха, че са внесли протест срещу решението на СГС за предсрочното освобождаване на Пъков.

"Според представителя на СГП, участвал в съдебното заседание, към настоящия момент целите на наложеното наказание не са изпълнени", категорични с от обвинението.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.