Тя твъди, че не е поставяла "свински опашки" на 40-годишния си мъж

Анита Мейзер излезе с нова версия за смъртта на съпруга си Николай Димов, съобщава Дарик радио.

Пред Апелативния съд във Варна, където обжалва присъда от 4 години и половина затвор за причиняване на смърт по непредпазливост и предлагане на подкуп от 30 000 евро на разследващ полицай, Мейзер заяви, че не е поставяла "свински опашки" на 40-годишния си мъж и не е била в апартамента, когато той е починал.

Осъдиха Анита Мейзер за убийството на съпруга й (ВИДЕО)

Обясненията й се различават коренно от тези, които тя е дала в разпити пред разследващите и по време на предишни съдебни заседания.

Досега Мейзер твърдеше, че в нощта на 14 август 2016 г. е сложила на Николай една "свинска опашка" на ръцете му зад гърба и по две на краката и на врата. След това отишла в друга стая, за да вземе телефона му и да заснеме как той ги къса. Когато се върнала, го заварила паднал от масажната маса и мъртъв.

Анита Мейзер: Очаквам справедливост

Пред съда днес Мейзер каза, че не иска повече да поема чужда вина и се е получило "много тъпо да стоя в затвора за нищо".

Според новата версия тя е тръгнала за магазина 20 минути след полунощ на 14 август, за да купи яйца и кухненска хартия. По това време Николай е лежал по очи на масажната маса, като е имал само една "свинска опашка" на краката, а пакетът с останалите бил на малка масичка до него.

Когато Мейзер се прибрала отново в жилището, тя говорила дълго време с приятел по телефона, отишла до апартамента на дъщеря си в същата кооперация и чистила след котката си. Това й отнело между 40 и 60 минути и едва след това открила тялото на Николай, паднало от масажната маса.

Ще успеят ли новите адвокати на Анита Мейзер да докажат невинността й?

В първия момент си помислила, че съпругът й се прави на умрял, както обичал да се шегува. След като се уверила, че Николай няма пулс, тя се паникьосала и отишла да търси ножици, с които да среже "свинските опашки".

„Не съм виновна, не съм слагала свински опашки. Това беше негова прищявка, не пожела да изчака до следващия ден”, каза Мейзер.

Снимки: БГНЕС

Днес казвам истината. Исках да го направя още на първа инстанция, но бях посъветвана да не променям първоначалните си показания. Не мога да продължа да поемам вина за нещо, за което не съм виновна. Вживяла съм се в ролята на виновна и вкарах доста креативност. Да страдаш за любимия си мъж и да си затворена е толкова тежко, че може да го разбере само човек, който го е изпитал”, каза Анита Мейзер.

Заради обясненията на Мейзер съдът назначи нова съдебно-медицинска експертиза. Следващото заседание по делото е насрочено за 26 март. 

Още новини от Варна и региона четете ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.