Надявам се от това да излезе нещо позитивно, каза още американският президент

Американският президент Доналд Тръмп обяви "най-големия" пакет от санкции, налаган някога на Северна Корея, съобщава БТА, позовавайки се на информация в световните агенции.

САЩ готови за преговори със Северна Корея

"Днес въведохме най-тежките санкции за всички времена срещу тази страна. И, откровено казано, надявам се от това да излезе нещо позитивно. Ще видим", заяви Тръмп на ежегодна конференция на консервативните кръгове в Републиканската партия на САЩ, състояла се в предградие на столицата Вашингтон.

САЩ и Китай се надяват Северна Корея да промени поведението си

Министерството на финансите на САЩ обяви на уебсайта си, че налага санкции върху едно физическо лице, 27 търговски дружества и 28 кораба. Корабите са регистрирани или плават под флаговете на Северна Корея, Китай, Сингапур, Тайван, Хонконг, Маршаловите острови, Танзания, Панама и Коморските острови.

ИСТОРИЧЕСКА СРЕЩА: Президентът на Южна Корея прие сестрата на Ким Чен-Ун (ВИДЕО)

Вашингтон освен това отправя предупреждение, че сериозни санкции грозят всеки, който "продължи да позволява превозване на стоки за и от Северна Корея". 

Финансовият министър Стивън Мнучин заяви на брифинг в Белия дом, че новите мерки обхващат фактически всички логистични способи, с които Пхенян заобикаля международните санкции. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.