Убийство при неизбежна самоотбрана ли е извършил д-р Иван Димитров?

"Имаме човек с 9 присъди, който вместо да е в затвора и да чука камъни, е на улицата отново с нож в ръка. Ако този човек Плъха, неговият приятел Пора и целият зоопарк влязат в дома ми, аз ще постъпя по същия начин. И всеки нормален човек ще постъпи така". Това заяви Ангел Джамбазки от ВМРО за "Здравей, България" по повод ареста на лекар от Пловдив, който уби крадец. 

Продължават протестите в защита на арестувания лекар

Евродепутатът беше категоричен, че обвиненията срещу д-р Иван Димитров трябва да бъдат свалени и той да бъде пуснат на свобода.

В същото време Джамбазки призова да се прецизира текстът за неизбежната самоотбрана, за да няма неясноти. Той повдигна и въпроса за притежанието на лично огнестрелно оръжие за самоотбрана.

Жената на убития крадец: Ако нахлуят в дома ми, ще ги прострелям в крака (ВИДЕО)

"Текстът на закона е великолепен - няма превишаване на пределите на неизбежна самоотбрана, когато нападението е в собствения ти дом. Принципът е този: всеки има право да защитава имуществото, честта, достойнството и здравето си", заяви на свой ред адвокатът Марин Марковски.

„Тук няма драма. Фактите ще бъдат изнесени ясно. Достатъчно е да се види трупът – къде е входната и изходната рана. Няма пречка съдебният медик да каже, че той е прострелян вътре и после е изминал 20-30 метра до колата. Прострелян човек не значи, че рухва. Това става по филмите”, допълни той. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.