Историкът не скри, че се вижда като президент

Нов играч на политическата сцена. Бившият директор на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров учреди свое движение. То носи името „Кан Кубрат” и ще се бори за президентска република. Това можело да стане с подкрепата на българския народ и със свикването на Велико народно събрание.

Историкът не скри, че вижда самия себе си като държавен глава. 

Божидар Димитров готов да направи професорска партия

След едно тригодишно обсъждане, един Боянски клуб, в който се събраха първоначално двайсетина професори, стигнахме до мнението, до което са стигнала доста светли умове в световната история, че парламентарната република има свойството да изчезне, или както казва президентът Румен Радев- да атрофира. Ние не можем да забраним партиите, но можем да минимализираме тяхната роля”, заяви Божидар Димитров. „Този, който спечели президентските избори, като променим формата на управление, да може да назначава, както и сега правят Тръмп, Путин, Ердоган, да назначава качествени хора за ръководителите на ресорите. А не да ме управлява фризьорка”, заяви Димитров.

Божидар Димитров: Опозицията е много слаба, много изхабена

Той допълни, че вижда себе си като човека, който може да промени формата на управление на България.

„Промяна на формата на управление на България – от парламентарна на президентска република”, заяви Димитров. Това обаче е от компетенциите на Велико народно събрание, подчерта историкът.

Може да се свика референдум на тема: Съгласни ли сте да се свика Велико народно събрание, което да промени фирмата на управление на България от парламентарна на президентска република”, допилни Димитров. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.