Tоварът, който те превозват, е знаков за компанията

Американската компания „Тесла“ (Tesla) за първи път изпрати на път с товар най-новите си електрически камиони, произведени от самата нея. Това съобщи в „Инстаграм“ собственикът и управляващ компанията Илън Мъск.

Китай ще изстреля първия си спътник от плаваща платформа

Той публикува снимките на два камиона „Тесла Семи“ (Tesla Semi) преди изпращането им от щата Невада. Както отбелязва той, товарът им е знаков за компанията – партида акумулатори за автомобилите „Тесла“ от завода на компанията в Невада към мястото за сглобяване в Калифорния.

Създаването на глобална интернет мрежа - новият проект на Илън Мъск

Става дума за първата работна тестова доставка с помощта на „Тесла Семи“. Никой от компанията не съобщава подробности за пътуването. Масовото производство на електрически товарни камиони и продажбите им са планирани да започнат през 2019 година.

SpaceX отложи изстрелването на ракета с испански сателит

Презентацията на „Тесла Семи“ беше на 16 ноември миналата година в хангара на летището до конструкторския отдел на компанията в град Хоторн, щата Калифорния. Цената на превозното средство е между 150 и 200 хиляди долара. Ресурсът на камиона е 1,6 милиона километра или 40 обиколки на света. Електрическият камион може да вдигне без товар малко над 96 км в час за 5 секунди, а с максималния товар – за 20 секунди.

SpaceX изведе в орбита три сателита (ВИДЕО)

„Тесла Семи“ има система за полусамостоятелно управление, което дава възможност да се сменя лентата по команда и да се завива от един път към друг без участието на водача. Според Мъск новият камион е с около 20% по-икономична експлоатация от обикновените си събратя. Зареждане за около 30 минути е достатъчно за изминаването на най-малко 644 км, уточняват БГНЕС и ТАСС.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.