Цветанов подложи на съмнение думите на президентската администрация, че стенограма при срещата не е водена

Нов политически залп от управляващите към президента. От ГЕРБ обвиниха индиректно държавния глава в лъжа във връзка с посещението на руския патриарх.

Цветанов: Несериозно е да се твърди, че няма стенограма от срещата на Радев с патриарх Кирил

Цветан Цветанов подложи на съмнение думите на президентската администрация, че стенограма при срещата не е водена. Още сутринта в студиото на NOVA той обясни, че според него стенограма има, но умишлено не се предоставя от президентството. Причината – така щяло да стане ясно, че президентът не е защитил националното самочувствие. 

БПЦ - с позиция за разговора на Радев с патриарх Кирил (ВИДЕО)

„Винаги, когато се правят международни срещи и то на такова ниво, се прави стенограма”, заяви Цветанов.

„То нямаше стенограма, не знам какво търсят под вола теле”. С тези думи Волен Сидеров контрира партньорите си в управлението, а от президентството отказаха да коментират думите на Цветанов.

ЗА ДУМИТЕ НА ЕДИН ПАТРИАРХ: Скандал между България и Русия?

„Румен Радев е човекът, който говори повече като политически лидер на проект, а не като президент на България”, каза още лидерът на ГЕРБ. 

Цветанов обвини Румен Радев и БСП, че търсят политическа дестабилизация, която да доведе до предсрочни избори. 

„Ако от ГЕРБ не са разбрали, ние сме опозиция. Власт се клати чрез скандали. Ние сме „за” предсрочни избори. Виждаме, че те не могат да се справят, защото и европредседателството уж голям успех, но това е само в главите на ГЕРБ”, коментира Драгомир Стонев от БСП.

Въпреки трусовете при Патриотите, Волен Сидеров успокои, че разпад в коалицията няма да има, защото връщането на БСП и ДПС в управлението за тях е неприемливо. За разлика от критичните коментари на ГЕРБ за президента, Сидеров го похвали.

Румен Радев демонстрира атлетични умения (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Г-н Радев показа нелоша физическа форма с това кормено възлизане, само че се прави от вис. Сега, ако Цветанов може да направи коремно възлизане, да го направи и той”, каза Сидеров.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.