Какво се случва с българските семейства?

Поредно убийство в наглед нормално семейство – този път в Пловдив. Мъж уби жена си и се самоуби, оставяйки 7-месечното им бебе само с телата в продължение на часове. Какво се случва с българските семейства? Д-р Цветеслава Гълъбова, директор на държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски” заяви, че проблемът се корени в българското семейство, което „отдавна не е онова, което трябва да бъде”.

Преследването на жена да стане престъпление, обмисля държавата

„Това е едно добро извинение – имам много задачи и трябва да изкарвам пари за технологичните играчки, които искаш. Бягаме от отговорността да бъдем родители, а това е изначалната ни отговорност – това, заради което си безсънните нощи, умората, труда”, каза тя.

От „Моята новина”: Шофьор налита на бой на друг шофьор (ВИДЕО)

„Вглъбени сме в себе си и собствените си проблеми, вечно бързаме за някъде. Както нямаме време за децата си, така и нямаме време за околните”, заяви докторът.

Решението на тези проблеми според нея е да се върнем към реалното общуване.

Жена се страхува, че ще бъде убита от бившия си съпруг

„Твърде много интернет, социални мрежи заеха нашето време”, каза тя. Според нея има много фактори за процесите, които протичат в 21-ви век, и от които произтичат подобни проблеми.

Тя заяви, че по личните й наблюдения около 2000-ната година положението се нормализира, но в момента агресията и саморазправата отново е на дневен ред. Тя изрази мнение, че по-тежките наказания няма да променят ситуацията с разпространеното домашно насилие.

Пощенска кутия събира сигналите за агресия в училище (ВИДЕО)

„Възпитанието започва в семейството, а след това се намесват и институциите – детска градина, училище и тнт.”, каза тя.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.