Превозното средство се е преобърнало

11 български граждани са пострадали при автобусна катастрофа днес в Южен Египет, съобщи МВнР за NOVA. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТА

По неофициална информация автобусът е излязъл от пътя и се е преобърнал. Не става дума за сблъсък с друго превозно средство. Превозвачът е египетска фирма с местен шофьор, a туроператор е българската фирма "Абакс".

Българи оцеляха по чудо при тежка катастрофа в Сърбия

Инцидентът е станал в 9.15 часа местно време по пътя от Хоргада към Асуан, в района на курорта Марса Алам. В автобуса е имало 40 български туристи. От тях 3 са получили фрактури, а другите 8 са с охлузни рани и натъртвания. 

Бус с осем българи е катастрофирал в Италия

Пострадалите са настанени в болницата в Марса Алам, като не е ясно колко време ще останат за лечение. 

Всички пътници са имали застраховка и им е била оказана лекарска помощ.

Катастрофиралото превозно средство се е движило в група от три автобуса, които са превозвали общо около 120 души.  

Верижна катастрофа в Германия

Голяма част от пътниците от катастрофиралия автобус - около 25 души са решили да продължат пътуването си и по програма ще се приберат в България в събота. Двамата най-сериозно пострадали със сигурност ще бъдат върнати в България.

Посолството ни в Кайро е в непрекъснат контакт с представителя на туроператора, който се намира в болницата. По разпореждане на министър Захариева дипломатите ни са в готовност да окажат пълно съдействие  на пострадалите граждани.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за свои близки, могат да го направят на телефоните на посолството ни в Кайро: +202 273 63 025; +202 273 66 077 и +20 12 231 71 991

Снимка: Egypt Independent 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.