Руският заместник-министър на външните работи заяви, че това ще навреди на двустранните отношения между двете страни

Русия предупреди Македония, че нейното евентуално присъединяване към НАТО ще има негативни последици за страната, регионалната сигурност и двустранните отношения между двете страни, предава излъчващият на албански скопски телевизионен канал „Алсат – М“, цитиран от "Фокус".

НАТО призова за гъвкавост в преговорите за името на Македония

Това е казал заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Грушко на македонския посланик в Русия Гоце Караиванов на среща в руското МВнР във вторник, предава МИА. „На срещата бяха разменени мнения за ситуацията на Балканите. От руска страна бяха посочени негативните последици за регионалната сигурност и двустранните отношения от плановете за присъединяване на Македония към НАТО“, се казва в съобщението на руското външно ведомство.

Столтенберг: Македония в НАТО - веднага щом разреши спора за името

Грушко и Караиванов са потвърдили и готовността за продължаване на взаимноизгодното сътрудничество между двете страни. Те са се съгласили за важността от възобновяването на дейността на междуправителствената комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество, се добавя още в заявлението.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.