Вестник "Телеграф" разказва интересни факти от живота на актьора

Екранният инспектор Колев, който раздава правосъдие, както може в комедийния сериал "Полицаите от края на града", всъщност е Кристиян Милатинов - актьор, футболист и модел с международна кариера. Казва, че всеки ден от седмицата носи особена енергия, но неделята описва като много релаксираща.

"В неделя се опитвам да се събудя колкото се може по-рано и да отида на планина или да тичам. След това обичам да се върна и чак тогава да закуся. После работя, отново излизам, за да се видя с познати и приятели. А вечерите са за жива музика и за театър", пояснява Кристиян пред "Телеграф".

Обожава джаза, класическата музика и рока. "Джаз в неделя е прекрасно", възкликва той. А после добавя: "От време на време готвя паста с песто, това е моят специалитет. За мен е като вид медитация да си направя хубава салата за себе си, но и за приятели". Често тича в парка, а понякога излиза с фотоапарата си и намира вдъхновението по столичните улици.

Подбор

Главните герои в "Полицаите от края на града" са трима - Герасим Георгиев-Геро, Румен Угрински и Кристиян, който влиза в ролята на инспектор Колев. Попада в сериала чрез кастинг. Оказва се, че екипът имал нужда от точно такъв човек като него - висок, с тъмна къдрава коса, зелени очи, но най вече с вид на испански мачо. Когато му се обаждат, за да му споделят за предстоящия проект, той все още е в Испания. Изпраща свой видеоматериал, а след това пристига в България за уговорена среща с екипа. 

Цирк

В "Полицаите от края на града" се чувства много приятно, защото за първи път снима по-главна роля и за пръв път в български сериал. "Много ми е интересно как се възприема от българската публика, защото формата, който правим, също е испанска. Играта с българските актьори е много интересна, имам възможност да играя с едни от най-добрите комици и актьори в киното и театъра ни. Прекарахме много време заедно и вече сме приятели", казва той.

Кристиян влиза в артистичните среди още когато е съвсем малък, а причината за това е неговият баща, който по това време бил цирков артист в група "Ковачеви". Малкият Крие пък се изявявал като асистент в цирка. Още на 6-годишна възраст с баща му направили дуо, представяйки се пред публиката като малък и голям каубой.

Стадион

Когато е на 7 годинки започва да тренира футбол и до ден днешен този спорт заема голямо място в сърцето му. Няколко години по-късно майка му решава да се пренесат да живеят в Испания, където работел вторият й съпруг. Заживели в град до Валенсия. "Още първата седмица ме записаха на училище, а аз не знаех испански и беше много забавно", спомня си той. Но бързо успял да се адаптира и през втората година там вече играел футбол в местното селце. "За мен този спорт е нещо като медитация, учи те на уникална дисциплина", споделя Кристиян.

Милатинов бил на проби няколко седмици във футболен клуб "Барселона", одобрили го и останал в отбора. Там тренирал заедно с бъдещите звезди Лео Меси, Жерар Пике, Сеск Фабрегас и др. Казва, че се прекланя пред таланта на Пеле, Марадона и Роберто Баджо. "Нямам любим отбор, обожавам да играя повече, отколкото да гледам", издава той.

На 21 години е дебютът му като актьор. Получава роля в испански сериал, след него участва в късометражни филми и един пълнометражен. Преди три години за първи път работи с български екип. Участва в лентата "Никой" на Андрей Андонов. "Искам един ден да снимам филм с Ал Пачино или Антъни Хопкинс. Това са хора, с които бих искал да играя. Винаги съм отворен към нови идеи, искам нещо креативно, това ме вдъхновява да работя. Всеки един артист е уникален сам по себе си", споделя актьорът от "Полицаите от края на града".

Целият материал може да прочетете във вестник Телеграф.