Туск похвали идеята на премиера за срещата

„Както неведнъж съм заявявал, за България е важно да има добри отношения със своя съсед. Добрите отношения са важни и за ЕС заради овладяването на миграционния поток, който създаде много проблеми на Съюза през последните години“.

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА НА БОРИСОВ И ТУСК ВИЖТЕ ТУК

Това каза министър-председателят Бойко Борисов, който разговаря с председателя на Европейския съвет Доналд Туск за очакванията от лидерската среща ЕС – Турция.

СНИМКИ ОТ ПРИСТИГАНЕТО НА ЕРДОГАН И ТУСК ВИЖТЕ ТУК

Борисов каза, че България е заинтересована от нормализирането на диалога между Анкара и Брюксел и ще се опита да допринесе за постигане на разбирателство, което разрешава, а не създава проблеми.

Резиденция "Евксиноград" - готова за срещата ЕС - Турция (СНИМКИ)

Турският президент Реджеп Ердоган пристигна във Варна (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ердоган: Членството в ЕС остава стратегическа цел за Турция

„Идеята ти за тази среща като възможност да бъде възстановен диалогът с Турция е чудесна и се цени високо от всички, с които съм обсъждал темата”, каза на премиера Борисов председателят на Европейския съвет Доналд Туск. Той посочи, че са натрупани много въпроси, които трябва да бъдат обсъдени, и най-добрият начин за разрешаването им е диалогът.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО В NOVA.BG И НА СТРАНИЦАТА НА НОВИНИТЕ НА NOVA ВЪВ FACEBOOK СЪВМЕСТНАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА ЛИДЕРИТЕ НА ЕС И ТУРЦИЯ ОТ 21 ЧАСА.

ВСИЧКО ЗА СРЕЩАТА "ЕС-ТУРЦИЯ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.