От в. 24 часа разбраха, че единственият сблъсък на актьора с органите на реда е с палката на КАТ

Герасим Георгиев-Геро изпълнява ролята на инспектор Пламен Пламенов в най-новия български полицейски сериал "Полицаите от края на града". В него той е дългогодишен служител в системата на МВР - амбициозен, упорит. Но и идеален пример за това как да не действа едно ченге. Перфектен е в това да допуска гаф след гаф.

Но в работата на Геро няма никакви гафове, защото толкова добре играе образа си, че няма как човек да не се разсмее на забавните му думи и действия. За него последните 3 месеца са пълни с интензивни снимки по новия сериал. "Румен Угрински, Кристиан Милатинов и аз снимахме всеки ден от 5 сутринта до 5 следобед", разказва актьорът.

В края на всеки епизод излиза надпис, че героите нямат нищо общо с реалните полицаи. Това се отнася и за образа на Геро. Актьорът няма примери, от които да заимства образа. Досега единственият му близък досег с органите на реда е бил в случаите, когато го спира пътен полицай.

"Всеки го е спирал катаджия. Никакви сблъсъци с полицаи не съм имал и се надявам да остане така", казва той.

Той е в театъра от 20 г., в момента е на щат в Малък градски театър "Зад канала", но гостува в много други столични театри. 

"Театърът е най-добрата школа за актьора, там се поддържаш най-добре. Той е и най-чистото изкуство, но, за съжаление, е най-мимолетно, защото се случва в една вечер и не може да се повтори. Не е картина да я нарисуваш и да стои 500 години. В киното е друга магията. 

Във "Възвишение" на Виктор Божинов ролята му е без нито една реплика, но тя е повратна точка в сюжета. Геро играе турски околийски началник, на когото българските революционери правят засада и го убиват. "Там показвам най-героичната смърт на турчин в българското кино", смее се актьорът.

Напоследък му се иска да пътува повече, но не по работа, а на екскурзия. "Винаги, когато пътувам, е по работа, а напоследък ми се ходи някъде на почивка", казва Герасим Георгиев, който си е набелязал Португалия за следваща дестинация.

Целия материал четете във в. 24 часа.