Според Москва Великобритания мълчи за дейността на секретна лаборатория за създаване на химически оръжия

Населението на самата Великобритания се държи в неведение относно ключовите моменти на този инцидент, обявен за сериозна заплаха. Премълчава се и информация за дейността на намиращата се недалеч от Солсбъри секретна лаборатория в Портон Даун, където, както всички знаят, се провеждаха работи по създаване на химически оръжия”. Това е част от официалната позиция на Министерството на външните работи на Русия по случая с отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Newsweek: Отряд руски убийци са отровили Скрипал?

Скрива се информация за проведените в този център годишни учения „Токсична кама”, заедно с британски военни”, казват още от Москва.

Според тях въпросните учения се състояли в навечерието на отравянето на Скрипал и по време на тях били изпитвани „техники на борба с химическо и биологическо заразяване“.

ЗАРАДИ СКРИПАЛ: 27 страни са изгонили руски дипломати

Анализът на всички обстоятелства свидетелства за незаинтересоваността на британските власти да се изяснят истинските мотиви и да се установят извършителите на престъплението в Солсбъри ни кара да мислим за евентуална съпричастност към него на британските специални служби”, заявяват още от руското Външно министерство.

Те са категорични, че, ако не получат „убедителни доказателства за обратното, ще смятаме, че става дума за опит за убийство на наши съграждани в резултат на най-голямата политическа провокация“.

ПЪЛНИЯ ТЕКСТ НА РУСКАТА ПОЗИЦИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК:

Изявление на Министерството на Външните работи на Русия by Margarita Stoyancheva on Scribd

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ "СКРИПАЛ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.