Актьорът сподели за участието си в различни телевизионни формати във в. Златна възраст

Ненчо Балабанов е известен с имитациите си на премиера Бойко Борисов и като един от водещите на "Господари на ефира", а в момента забавлява зрителите и в най-новия български полицейски сериал на NOVA - "Полицаите от края на града". Завършва НАТфИЗ със специалност актьорство за куклен театър. Има много роли в театъра, занимава се и с дублажи. Балабанов е един от участниците в третия сезон на забавното предаване "Като две капки вода", който и печели с впечатляващите си имитации и музикални изпълнения.

Здравейте, Ненчо. Вие сте от, така да се каже, отбора актьори на продуцента Магърдич Халваджиян. Как се работи с него и с другите любимци на публиката в новия му сериал "Полицаите от края на града" (Геро, Рачков, Зуека, Мария Игнатова...)?

За мен да съм част от този "отбор" е огромна привилегия, чест и удоволствие. Много пъти съм казвал, че в България рядко може да се види екип от доста хора на едно място, които работят в приятелска атмосфера, с много респект към профила на всеки един, с възможност за изява на креативността и без интриги. Искрено се надявам винаги да продължава тази атмосфера при нас. Работата ни е хармонична и страшно много се забавляваме заедно

По темата

Можете ли да разкажете някоя забавна случка или гаф по време на снимките?

Забавните случки са ни ежедневие. Няма снимачен ден без такива. И слава богу! Гафове също, но в начина, по който излизаме от тях, се съдържа най-веселата част от работата ни.

Вие сте прекрасен актьор и певец, но все още някои ви наричат "имитатора на Бойко Борисов". Това дразни ли ви?

Не бих казал. Това беше "началото" на мащабната част от моята кариера. Няма как да ме дразни. Естествено, радвам се, че хората научиха и моето име от всички неща, които им поднасям на сцената и на екрана, а не само от образа на премиера.

Играете в няколко постановки в театъра, водите и "Господари на ефира". Как успявате с всичко?

Работата ми изисква много отдаване и любов. Като има тези две подправки, успявам. Разбира се, и с подбор на ангажиментите извън телевизията. Важно е и човек да може да си даде ясна сметка колко дини може да носи едновременно.

В "Господари на ефира" често се показват абсурдите в страната ни. Кой е най-големият абсурд според вас?

О, пълно е с абсурдни ситуации. Трудно бих извел най-абсурдната от тях. И все пак, най-абсурдното нещо в нашата страна може би е положението на възрастните хора. Това са нашите майки, бащи, баби, дядовци и е безобразно, след като са работили цял живот и успоредно с това са ни отгледали. Държавата няма реална представа, как да направи последните години от живота им спокойни и достойни. Това е много жалко и истински ме натъжава.

Бяхте откритието на третия сезон на "Като две капки вода" и заслужено победихте. Как промени живота ви това?

О, това беше част от "големия взрив" в моята кариера. Изключително щастлив и благодарен съм за това, което преживях и ми даде този формат. Много хубави неща се случиха след него и се радвам, че това е видно от зрителите.

Цялото интервю с Ненчо Балабанов четете във в. Златна възраст.