Комодският дракон Гамас получи коктейл от кокоши, пачи и пъдпъдъчи яйца

Лемури, маймуни и Комодски дракони бяха нагостени с лакомства в Лондонския зоопарк, след като служителите им предложиха великденски яйца, предава Ройтерс.

Кой е мъжът, спасил сърничка от глутница кучета в София? (ВИДЕО)

Питомците на зоологическата градина с настървение вадеха любимите си храни от пъстроцветни овални контейнери или просто се тъпчеха с истински яйца. По този начин те отпразнуваха по своему предстоящите празници, като следваха естествените си инстинкти. Комодският дракон Гамас, който е способен да надуши храна на 9 километра с помощта на цепнатия си език, набързо се справи с коктейл от кокоши, пачи и пъдпъдъчи яйца.

Дървесна жаба пропътува 6760 км с пратка банани

"В дивата природа това е любимата храна на тези влечуги, заяви служителят в зоопарка Джо Капон. Те дори посягат и на яйцата на себеподобните! Но не отказват да похапват и яйца от крокодили и го правят и тук, когато са в плен", казаха служители на зоопарка.

Горила ходи на два крака, за да не си цапа ръцете (ВИДЕО)

Управата в Лондонския зоопарк отбеляза, че тематичното великденско угощение помага на животните да изострят инстинктите си. Както когато са в дивата природа и трябва да откриват храната си, затрупана в шумата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.