От Министерството на правосъдието са потвърдили, че документите са внесени

Алексей Навални и негови последователи са внесли в Министерството на правосъдието документи от учредителния конгрес на политическа партия под името "Работно название", което име после ще бъде променено. Това съобщи днес видният руски опозиционер в своя профил в платформата за обмен на съобщения "Telegram", предаде ТАСС. 

Западни медии: Путин предизвика страхопочитанието на руснаците

Навални: Не гласувах на днешните избори

Към публикацията е приложено факсимиле от писмото на министерството, което потвърждава, че документите за регистриране на политическа партия са внесени.  В началото на 2014 г. Навални регистрира "Партия на прогреса", но през април 2015 г. правосъдното ведомство отмени регистрацията с мотива, че партията не е успяла в законния срок да създаде необходимия брой регионални подразделения, припомня БТА. 

АНАЛИЗ: Западът сплоти руснаците с антируската кампания

3 ДНИ ДО ИЗБОРИТЕ В РУСИЯ: Опозиционерката Собчак ще прави партия (ВИДЕО+СНИМКИ)

През февруари т.г. в руското министерство на правосъдието бяха внесени документи за утвърждаване на промени в устава и името на партията "Гражданска позиция", преименувана на "Партия на прогреса". Виталий Серуканов, вносителят на тези документи, твърди, че е бил член на "Партията на прогреса" от основаването й и затова той и съмишленици се обединяват за нова политическа сила "без вождове и кабинетни теоретици". 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.