Продължава издирването на избягалите рецидивисти

Продължава издирването на двамата затворници, избягали от Софийския затвор. Това са Радослав Колев и Владимир Стефанов. Те са имали пистолет.

По първоначални данни двамата са избягали, след като заплашили дежурни надзиратели с огнестрелно оръжие, с което затворниците са разполагали. По този начин те са преминали през няколко поста в корпуса  на затвора.

"Единият беше с нож, а другият - с пистолет. Отвориха си вратата. Видях как Пелов тича към бариерата и дава знак на Радо с ръка да минава бързо. Полицаите викаха: "Какво, какво става?" Те изобщо не знаеха какво става!", разказва за NOVA свидетел на бягството, който също е затворник. 

САМО ПРЕД NOVA: Вътрешен човек разказа как са се сдобили с оръжие бегълците от Софийския затвор? (ВИДЕО)

Единият от бегълците - Радослав - работел в кухнята и вероятно оттам е взел ножа. 

"Радо работеше от 6 месеца в кухнята. Всеки ден главният готвач предава ножовете на дежурния полицай. Значи някой си е затворил очите", посочи затворникът.  

"Те са си го подготвили поне месец преди това. Отпред ги чакаше кола", допълни той. 

Радослав Колев е рецидивист. Той е осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 26 години за убийство.

Владимир Стефанов също е рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 30 години за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.

Образувано е досъдебно производство по чл. 297 на Наказателния кодекс за бягство на затворници, като предмет на проверка са и действията на охранителния състав в затвора в София.

ВСИЧКО ЗА БЯГСТВОТО ОТ ЗАТВОРА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.