По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива

На четвъртия ден от бягството на двамата рецидивисти от Софийския затвор МВР разпространи снимки от последните часове на затворниците преди бягството. Опасните престъпници се издирват, а друг затворник нападна надзирател в същия затвор.

На снимките се вижда как двамата мъже чакат да получат вещите си в деня на бягството. Други изобразяват движението им в затвора. На една от снимките Колев е застанал в позиция, като държи ръцете си зад гърба. Разследващи предположиха, че в този момент той има оръжие.

ТЕХНИ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Надзирателите от години предупреждават за липсата на кадри и обучен персонал. На разпространените снимки се виждат последните минути на Владимир Пелов и Радослав Колев в затвора.

ЕКСКЛУЗИВНО: Стрелба и заплаха с граната при гонката с бегълците

Последните часове преди бягството двамата са в кухнята, където Радослав е работел заради добро поведение. Именно той държи нещо в ръка - дали е оръжието, с което стреля по-късно, никой не знае. Владимир и Радослав често получават пратки. 

„Явно пистолетът е бил боен, защото се намери в двора на затвора едно малко кратерче в асфалта, което явно е причинено от куршума”, обясни проф. Николай Проданов, зам.-министър на правосъдието.

Бащата на Владимир Пелов: Никога не съм ходил на свиждания в затвора (ВИДЕО)

Четири дни след бягството в Софийския затвор има нов инцидент - затворник удари с юмрук в лицето надзирател. Той отказа да застане пред камера. Колегите му признават, че тези инциденти са ежедневие в затворите. В Софийския затвор за 900 затворници отговарят 30 надзиратели на смяна. 

Преди месец в протест пред Правосъдното министерство и Министерския съвет надзирателите протестираха и предупредиха, че хората им са малко и ще се случат инциденти. Те обаче не бяха чути. 

Кой е Радослав Колев, който избяга от Софийския затвор?

Заради проблемите в сектора на 10 април правосъдният министър Цецка Цачева събира всички шефове на затвори в страната в София, за да се опитат заедно да начертаят мерки за решаване на проблемите

ВСИЧКО ЗА БЯГСТВОТО НА ДВАМА РЕЦИДИВИСТИ ОТ ЗАТВОРА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.  

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си